Επικοινωνία

Εργαστήριο Λιμενικών Έργων (ΕΛΕ)
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Σχολή Πολιτικών Μηχανικών
Τομέας Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος

Ηρώων Πολυτεχνείου 5, Τ.Κ.: 15780, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

Τηλ:
210 7722367

Fax:
210 7722368

Email
lhw@central.ntua.gr

Επικοινωνία

  Πρόσβαση

  Με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

  Πλησιέστερος σταθμός Μετρό στην Πολυτεχνειούπολη είναι ο σταθμός «Κατεχάκη». Η σύνδεση γίνεται από τη στάση που βρίσκεται απέναντι από την έξοδο του σταθμού με τις λεωφορειακές γραμμές:

  • 242 ΣΤ. ΚΑΤΕΧΑΚΗ – ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΠΟΛΗ: Κυκλική γραμμή με στάσεις εντός της Πολυτεχνειούπολης. Το εργαστήριο εξυπηρετείται από τη στάση «Κτίριο Πολιτικών Μηχανικών» (η 7η κατά σειρά στάση, μετά την είσοδο του λεωφορείου στην Πολυτεχνειούπολη).
  • 140 ΠΟΛΥΓΩΝΟ – ΓΛΥΦΑΔΑ: Η πλησιέστερη στάση βρίσκεται στην πύλη Κοκκινοπούλου (στάση «Πολυτεχνειούπολη»). Απέχει περίπου 1χλμ. από το ΕΛΕ.

  Επίσης, την πύλη Ζωγράφου της Πολυτεχνειούπολης (πλησιέστερη στο ΕΛΕ) προσεγγίζουν οι λεωφορειακές γραμμές:

  • 608 ΓΑΛΑΤΣΙ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ – ΝΕΚΡ.ΖΩΓΡΑΦΟΥ
  • 230 ΑΚΡΟΠΟΛΗ – ZΩΓΡΑΦΟΥ

  Και για τις δυο γραμμές εξυπηρετεί για την προσέλευση η «8η στάση Ζωγράφου», η οποία βρίσκεται δίπλα στη διασταύρωση της λεωφ. Παπάγου και της οδού Γρ. Κουσίδη. Το ΕΛΕ απέχει 500μ. από τη στάση μέσω της οδού Οδ. Ανδρούτσου (είσοδος από την πύλη Ζωγράφου). Για την αποχώρηση εξυπηρετεί η «9η στάση Ζωγράφου», η οποία βρίσκεται δίπλα στην πύλη.

  Δείτε τις δυνατότητες πρόσβασης με ΜΜΜ σε πραγματικό χρόνο από το Google Maps Transit και τον OAΣA (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, πληροφορίες στο τηλέφωνο 185).

  • Τέλος, υπάρχει η γραμμή πούλμαν του ΕΜΠ που συνδέει τα συγκροτήματα Πατησίων και Ζωγράφου. Οι ώρες αναχώρησης είναι 7:15, 9:15, 11:15 από την οδό Στουρνάρη και 8:05, 10:15, 14:30 από την Πολυτεχνειούπολη. Η στάση στην Πολυτεχνειούπολη βρίσκεται στο κτίριο Διοίκησης το οποίο απέχει 700μ. από το ΕΛΕ.

  Με άλλα μέσα

  • Τα αυτοκίνητα εισέρχονται κατά κανόνα από τις πύλες Κοκκινοπούλου και Κατεχάκη. Από την πύλη Ζωγράφου επιτρέπεται η είσοδος των αυτοκινήτων τις πρωινές ώρες 07:00-09:00 και η έξοδος 14:00-16:00, ενώ για τους πεζούς είναι συνεχώς ανοιχτή. Τις βραδινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα οι πύλες παραμένουν κλειστές. Κινούμενοι στην περιμετρική οδό της Πολυτεχνειούπολης, στρίψτε δεξιά στο ύψος της στάσης λεωφορείου «Κτίριο Πολιτικών Μηχανικών» για να προσεγγίσετε το ΕΛΕ Χώρος στάθμευσης υπάρχει δίπλα στην είσοδο του Εργαστηρίου.
  • Στο ΕΜΠ υπάρχει και δίκτυο συνοδήγησης (car pooling).
  • Σε όλη την περίμετρο της Πολυτεχνειούπολης υπάρχει ποδηλατόδρομος αλλά και θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων σε σημεία ενδιαφέροντος.

  Κίνηση εντός της Πολυτεχνειούπολης (πεζή)

  • Από την πύλη Ζωγράφου: στρίψτε απευθείας αριστερά και στα 200μ. εντοπίστε το ΕΛΕ ακριβώς απέναντι.
  • Από την πύλη Κοκκινοπούλου: Προχωρήστε ευθεία μέχρι να βρεθείτε στην περιμετρική οδό της Πολυτεχνειούπολης. Εκεί προχωρήστε δεξιά και ακολουθήστε τις πινακίδες που οδηγούν στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Περνώντας το γήπεδο τένις και, στη συνέχεια, το Εργαστήριο Αντισεισμικής Τεχνολογίας στα δεξιά σας συνεχίστε στην ανηφορική οδό και μόλις περάσετε τη στάση  «Κτίριο Πολιτικών Μηχανικών» στρίψτε δεξιά και θα συναντήσετε το ΕΛΕ.
  • Από την πύλη Κατεχάκη: Προχωρήστε ευθεία μέχρι να βρεθείτε μπροστά στην είσοδο του στεγασμένου χώρου στάθμευσης. Στρίψτε δεξιά και μόλις περάσετε το Κτίριο Διοίκησης εντοπίστε έναν πεζόδρομο με κόκκινο χρώμα αριστερά. Ακολουθήστε τον πεζόδρομο και θα καταλήξετε στο κυλικείο της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών. Ανεβείτε τα σκαλιά και θα βρεθείτε στην περιφερειακή οδό της Πολυτεχνειούπολης, στην πύλη Ζωγράφου. Στρίψτε δεξιά και στα 200μ. θα συναντήσετε το ΕΛΕ.

  Σχεδιασμός και υλοποίηση ιστοσελίδας από web-idea.gr © 2024. Εργαστήριο Λιμενικών Έργων. All rights reserved.

  Get a Free Quote Today!

  [contact-form-7 404 "Δεν βρέθηκε"]